March 2008 Archives

do images work yet?

| | Comments (0)

day1157.jpg

back to default settings

| | Comments (1)

Hoping this works once again. I had a very old custom index template and my own css style sheet - something I had altered and adjusted over the years to suit myself, and I think that some legacy code there may have been causing some of my troubles. So I've set those aside in favor of the MovableType 4.1 default layouts.

I am also hoping that my web host can figure out what's causing the server load issues so that I can get back to posting pictures again, and having comments, and using this blog as a space for quiet thought...

I am going to be going to South by SouthWest Interactive - a terrific web conference in Austin, Texas, day after tomorrow. If you happen to be there too, say hello - or contact me on twitter: elizabethperry.

We should be back to normal operations. The only major hitch in the upgrade proceedings was that midway through running the final 4.1 upgrade script, mt-wizard.cgi, my web hosting service (who had asked me to run this upgrade in the first place) shut down my access to the script for drawing down too many server resources. Having spent an entire weekend afternoon running backups and troubleshooting, I was not happy. Fortunately they responded quickly to an email about the shutdown and I was able to conclude running the upgrade this morning.

I'm still not sure what caused the original server load problem - I'm off to compare my custom blog index template with one of the default templates, to see if I can find something to fix there. Right now I suspect the issue is something to do with the image upload process, since that was where MovableType was slowing to a crawl before I updated, and I need to figure out if the update fixed that.

Postscript: And comments are broken. So that's the first thing to fix.

quiet around here lately

| | Comments (6)

But not so quiet behind the scenes. Quick note of explanation:

Three days ago, my hosting service decided to disable the main script which allows me to update and maintain this blog. After various phone calls and email exchanges, they've re-enabled the script, and I am working to resolve the server load issue which caused the problem in the first place.

I will be taking a deep breath and upgrading my installation of Movable Type to version 4.1. If the site behaves oddly for a bit, that may be why. Until I get the update done and tested, I may not be posting pictures.

Anyway - yes, I'm still here, and yes, I'm still drawing every day, and I look forward to posting daily pictures again soon.